Európska únia - Lisabonská stratégia - Loreková, Janka
Lisabonská stratégia je záväzkom dosiahnuť hospodársku, sociálnu a ekologickú obnovu v členských krajinách Európskej únie. Desaťročná stratégia bola prijatá v marci roku 2000 v Lisabone. Stratégia konkurenceschopnosti Slovenska do roku 2010 - Národná Lisabonská stratégia. Akčné plány. Národné programy reforiem.