Úloha kultúrnych inštitúcií, vrátane etiky, v súčasnej spoločnosti v pozícii inštitucionalizmu - Petričová, Jarmila
Tradícia inštitucionálnej ekonómie. Chápanie inštitucionálnej ekonómie. Vplyv kultúry na vývoj inštitúcií v ekonomickej teórii. Význam inštitucionálneho prístupu. Problematika poznávacích a kultúrnych zakotveností (cognitive and cultural embeddednes) ekonomického správania vo vzťahu k diskusii o inštitúciách v ekonómii.