Zodpovednosť za škodu podľa Zákonníka práce - Slancová, Oľga
Zodpovednostné vzťahy v pracovnoprávnych vzťahoch upravené v zákone č. 311/2002 Z.z. Zákonník práce. Zodpovednosť zamestnanca za škodu. Zodpovednosť zamestnanca za schodok na zverených hodnotách, ktoré je povinný vyúčtovať. Zodpovednosť za stratu zverených predmetov. Zodpovednosť za vyrobenie nepodarku. Rozsah náhrady škody. Zodpovednosť zamestnávateľa. Zodpovednosť pri odvracaní škody a pri pracovných úrazoch a chorobách z povolania. Nároky zamestnancov na náhradu škody. Praktické príklady.