Koncepcie odvetvových systémov manažérstva kvality - Mateides, Alexander
Definovanie systému manažérstva kvality. QS-9000 - systém požiadaviek kvality. VDA - nemecká smernica pre systém manažérstva kvality v automobilovom priemysle. Technická špecifikácia ISO TS 16949:2002. Súhrnné publikácie o zabezpečovaní kvality v zbrojných systémoch - normy AQAP. Normy jadrovej bezpečnosti. HACCP - systémový prístup na zabezpečovanie zdravotnej bezpečnosti potravín, založený na preventívnych opatreniach. Norma OHSAS 18001 - systém riadenia bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci - špecifikácia. Príspevok je súčasťou publikácie "Manažérstvo kvality".