Cestovný ruch ako interdisciplinárny jav a jeho výskum - Gúčik, Marián
Závery a odporúčania z vedeckej konferencie s názvom Cestovný ruch ako interdisciplinárny jav a jeho výskum, ktorá sa konala 11.5.2006 na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Štúdium cestovného ruchu na univerzitách - možnosti a charakteristika. Spolupráca v rámci Európskej únie - európsky systém transferu kreditov ECTS a mobilita študentov. Vedecký výskum cestovného ruchu a jeho financovanie. Tendencia unifikácie terminológie cestovného ruchu. Využitie záverov a odporúčaní z vedeckej konferencie.