Európske občianstvo v kontexte Európskej ústavnej zmluvy a diskusií o jej ďalšom osude - Weiss, Peter
Genéza diskusie o európskom občianstve. Analýza miesta rozvíjania európskeho občianstva v európskom projekte a predpokladov jeho posílňovania. Úprava európskeho občianstva v platných európskych zmluvách a ďalších európskych normách. Hlavné zámery pokusu o posílnenie európskeho občianstva v Zmluve o ústave pre Európu.