Energetická politika Evropské unie - Weiss, Tomáš
Závislosť krajín Európskej únie na dovoze energie. Pozornosť Európskej únie venovaná liberalizácii trhu s energiou. Ochrana klímy ako súčasť energetickej politiky. Podpora prechodu na obnoviteľné zdroje energie. Dovoz ropy z politicky nestabilných krajín a otázka zaistenia bezpečnosti dodávok.