Rusko-turecké vztahy: Od soupeření ke spolupráci v oblasti energetiky - Svoboda, Karel
Intenzívny rast ekonomickej spolupráce medzi Ruskom a Tureckom. Dovoz plynu do Turecka plynovodom Modrý prúd. Ekonomické vzťahy a aktivity v oblasti investícií. Vývoz energetických surovín, železa, dreva a chemických výrobkov z Ruska. Turecko ako vývozca produktov textilného priemyslu, spotrebného tovaru, potravín a strojov. Atraktívna poloha Turecka pre Rusko. Rusko ako zaujímavý trh pre tureckých výrobcov.