Postavenie malej otvorenej ekonomiky v procese integrácie a globalizácie - Pupala, Ladislav
Niektoré závery, ku ktorým dospel tím Katedry ekonomickej teórie EU v Bratislave pri riešení interného grantového projektu. Výklad pojmu malá otvorená ekonomika. Modelový prístup ku skúmaniu postavenia malej otvorenej ekonomiky v procese integrácie a globalizácie. Aká ekonomika je otvorená, stupeň otvorenosti slovenskej ekonomiky. V príspevku sú uvedené sčasti závery, ku ktorým riešitelia projektu dospeli. Ďalšie sú uvedené v správach o výsledkoch ich individuálnych výskumných úloh.