Energetický pohon čínského obra - Fürst, Rudolf
Čínsky energetický systém ako jeden z pozostatkov prežívajúcej centrálne riadenej ekonomiky. Prudký ekonomický rast a rast spotreby domácností mestskej strednej vrstvy a prímorských oblastí. Získavanie viac ako polovice elektrickej energie spaľovaním fosílnych palív. Znečisťovanie ovzdušia. Reforma energetickej politiky Číny. Ťažba ropy a zemného plynu z podmorských nálezísk. Aktívna zahraničná politika Číny s cieľom zabezpečiť prísun strategických energetických surovín.