Ekonomický růst v České republice v kontextu jejího členství v EU - Lebiedzik, Marian
Charakteristika vývoja HDP v priebehu príprav ČR na vstup do EÚ. Dopady vstupu ČR do EÚ na vývoj HDP a ekonomickú konvergenciu. Ak sa medziročné tempo rastu HDP bude dlhodobo pohybovať okolo 5-6 percent, odhaduje sa , že Česko má reálnu šancu odstrániť rozdiel v ekonomickej úrovni v porovnaní s priemerou EÚ okolo roku 2030 (Írsko potrebovalo rovnaký čas).