Nový finančný výhľad Európskej únie vyvážený alebo kompromis? - Polakovič, Jozef
Zhodnotenie širšieho kontextu ako aj konkrétneho obsahu a významu dohody o novom finančnom výhľade, vrátane implikácií na Slovenskú republiku. Charakteristika pojmu finančný výhľad. História jeho vzniku a význam zostavovania. Zhodnotenie priebehu rokovaní o novom finančnom výhľade na obdobie 2007-2013. Priority Európskej únie na nové sedemročné programovacie obdobie. Priority Slovenskej republiky počas rokovaní o novom finančnom výhľade.