Znalosti - dynamická substancia súčasnosti - Tuma, Miroslav
Znalostní pracovníci a ich produktivita práce. Externé (informačné) a interné(duchovné) prostredie znalostných pracovníkov. Inovačný program pracovníkov. Inovačný program organizácie. Možné cesty zvyšovania inovatívnosti podnikov. Endogénne faktory rozvoja tvorivých subjektov. Percepčné bariéry inovačnej tvorby. Bariéry kultúry prostredia v tvorbe inovácií. Emočné bariéry rozvoja inovácií. Nedostatok sebavedomia tvorivého subjektu. Brzdy rozvoja inovácií z titulu konformizmu a konzervativizmu riešenia problémov. Intelektuálne bariéry riešiteľov inovačných problémov.