Prohlubující se rozdíly aneb jak se vede dětem za druhého demografického přechodu - Mclahanan, Sara
Charakteristika druhého demografického prechodu a jeho porovnanie s prvým demografickým prechodom. Rastúce rozdiely v objeme prostriedkov určených deťom. Vplyv vzdelanostnej úrovne matiek na ich ekonomické aktivity a na rast objemu prostriedkov určených deťom. Osamelé matky, rozvodovosť a ich vplyv na materiálne zabezpečenie detí. Medzinárodné porovnanie. Príčiny a súvislosti týchto trendov. Aké sú možné riešenia. Štatistické údaje.