Analýza konkurencieschopnosti rozvojových krajín s fixným menovým režimom pomocou reálneho efektívneho menového kurzu v dôsledku fluktuácie eura voči americkému doláru - prípad zóny franku CFA v Afrike - Kaba, Mamadou Saliou
Vznik zóny franku CFA. Reálny efektívny menový kurz. Vývoj EUR voči USD od roku 1999. Vývoj devízového kurzu FCFA voči USD. Vývoj devízových kurzov niektorých krajín voči franku CFA.