Úloha ľudského kapitálu v novej ekonomike - Čaplánová, Anetta, 1967-
Ľudský kapitál a súčasný ekonomický výskum. Kvantifikácia zásoby ľudského kapitálu. Tvorba ľudského kapitálu v kontexte hospodársko-politických stratégií. Nevyhnutnosť posilnenia financovania vzdelania z verejných a súkromných zdrojov na Slovensku.