Vietnam stavil na reformy - Pressburg, Adrian Peter
Snaha Vietnamu nezostať v "tieni" Číny v hospodárskom rozvoji krajiny. Obidve krajiny sú oficiálne socialistickými štátmi pod vedením komunistickej strany. Kúsok z histórie Vietnamu. Vzťahy Vietnamu a USA poznačené vojnovou minulosťou. Rozdiely medzi severnou a južnou časťou krajiny. Súčasný hospodársky vývoj Vietnamu - priorita vysokého rastu. Prepojenie na Indiu a spolupráca s USA.