Únia donúti poisťovne lepšie hodnotiť riziká - Záborský, Ján
Ako bude vyzerať budúcnosť európskych poisťovní. Na pravidlách označovaných ako Solvency II pracuje Európska komisia s členskými štátmi už niekoľko rokov (nové pravidlá solventnosti). Výpočtová technika a poisťovníctvo. Snaha o zavádzanie nových pravidiel do práce poisťovní. Predpokladá sa, že nové pravidlá solventnosti z dielne EÚ sa postupne stanú celosvetovým štandardom. Čo bude mať z nových pravidiel klient.