Sila soft kritérií - Jesný, Martin
V rozhodovaní o výbere investičných lokalít klesá váha priamych stimulov a nákladov a do popredia sa dostávajú tzv. soft faktory. Okrem dostatku kvalifikovanej pracovnej sily ide o kvalitu podnikateľského prostredia. Európa obhájila pozíciu globálneho lídra v atraktívnosti pre priame zahraničné investície aj tento rok (2006). Konkurencia pre krajiny V-4 zo strany Rumunska a Bulharska. Význam investičných stimulov.