Současná synchronnost hospodářských cyklů kandidátskych a členských zemí eurozóny - Rozmahel, Petr
Posúdenie aktuálnej úrovne synchrónnosti hospodárskych cyklov vybraných kandidátskych a členských krajín eurozóny. Použité boli dva rôzne indikátory agregátmej ekonomickej aktivity, aproximujúcej hospodársky cyklus, pričom vlastná identifikácia hospodárskeho cyklu bola uskutočnená na základe tradičného klasického a súčasného rastového poňatia hospodárskeho cyklu.