Dlhodobé prínosy zavedenia eura na Slovensku - Solanič, Vladimír
Vplyv zavedenia eura na zahraničný obchod, ekonomický rast a rast životnej úrovne. Prehľad štúdií o vplyvoch menovej únie na zahraničný obchod. Odhady pre Slovensko. Zrýchlenie ekonomického rastu a zvýšenie životnej úrovne. Priame zahraničné investície. Odhad vplyvu eura na výkonnosť ekonomiky.