Problémy ohodnocovania akcií k určitému dátumu v minulosti - Hrvoľová, Božena
Ohodnotenie akcií spoločnosti k určitému dátumu v minulosti. Náročnou úlohou je stanovenie všeobecnej hodnoty akcie v minulosti majetkovou metódou. Jednoduchšie je použitie podnikateľskej metódy založenej na výnosovom princípe. Model kapitalizovaných čistých výnosov (KČV) - paušálna metóda. Príklad použitia modelu KČV na ohodnotenie akcií fiktívnej spoločnosti XY k 31.7.2000.