Plánování a riziko - Klučka, Jozef
Využitie analýzy scenárov a testu stresom pri riadení rizika. Analýza scenárov ako postup hodnotenia vplyvu vybraných javov na plán a ciele podniku. Optimistický, pesimistický a realistický scenár. Test stresom založený na kvantifikácii finančných dôsledkov udalostí, ktorých pravdepodobnosť vzniku nevieme vyjadriť, ale v minulosti sa už uskutočnili. Analýza minulosti. Analýza špecifických vnútorných činiteľov. Dôsledky aplikácie uvedených metód plánovania rizika.