Informačno-komunikačné technológie a ich dynamizujúca črta v edukácii - Čelinák, Štefan
Vysvetlenie vyučovania z hľadiska kybernetiky ako proces prenosu informácií, kedy pojem vyučovanie je analogicky vysvetľovanyý ako proces, kedy sa realizuje riadenie a "odovzdávanie" (sprostredkovanie) informácií aj pomocou-informačno-komunikačných technológií. Zdôvodnenie ich opodstatnenosti a niektoré stránky pôsobnosti, ktoré môžu zvýšiť účinnosť vyučovania.