Měnová politika, inflace a cílování inflace
Menová politika ako dôležitý fenomén modernej ekonomiky. Od zlatého štandardu k veľkej depresii. Zodpovednosť riadenia peňažnej zásoby centrálnymi bankami. Keynesisti a monetaristi. Nezávislosť centrálnych bánk. Rôzne názory na inflačné správanie. Miera inflácie v ČR v posledných 12 rokoch meraná deflátorom HDP.