K problémom systémovosti riadenia ekonomiky SR vo vzťahu k rastu HDP - Bacová, Viera
Nerovnováha ekonomiky, deficit bežného účtu krajiny, deficit štátneho rozpočtu, nízke reálne dôchodky obyvateľstva, vysoká nezamestnanosť - takýto vývoj si vyžaduje riešenie systému riadenia ekonomiky. Nevyhnutnosť rozvíjania už vybudovaného výrobného potenciálu, sústredenia síl na tvorbu dodatočných hodnôt a rozvojových zdrojov, docenenia významu investičných procesov.