Reformy dôchodkových systémov v európskom kontexte - Rievajová, Eva
Reformy systémov dôchodkového zabezpečenia sú ústredným prvkom stratégie modernizovania sociálnej ochrany so zreteľom na vytvorenie aktívnej spoločnosti blahobytu ako aj pre zabezpečenie vysokej úrovne sociálnej súdržnosti. Zohrávajú tiež kľúčovú úlohu pri zabezpečovaní finančnej konsolidácie, kvality a udržateľnosti verejných financií. Východiská dôchodkových reforiem. Výdavky na dôchodky. Starnutie populácie. Projekcia vývoja indexu dôchodkového zaťaženia. Penzijné fondy. Integrovaný prístup k dôchodkovým reformám. Dôchodkový vek vo vybraných krajinách Európy. Charakteristiky dôchodkových reforiem v európskych a stredoázijských krajinách.