Konkurenčná schopnosť a komerčná úspešnosť - základné znaky prosperujúcej firmy - Kollár, Vojtech
Konkurenčná schopnosť a komerčná úspešnosť ako schopnosť firiem, odvetví, regiónov a národov generovať v podmienkach medzinárodnej konkurencie relatívne vysoké príjmy faktorov, vysokú zamestnanosť a rast dôchodkov na udržateľnej úrovni. Správa OECD o konkurencieschopnosti z roku 2002. Ciele Európskej únie v oblasti zvýšenia konkurencieschopnosti ako hlavného nástroja ekonomického rastu do roku 2010