Menová unifikácia v Európe - teoretické prístupy a praktická realizácia - Gonda, Vladimír
Priblíženie procesu menovej unifikácie v Európe od prvých regionálnych menových únií v druhej polovici 19. storočia až po v súčasnosti vo svete najznámejšiu menovú integráciu 12 krajín EÚ - eurozónu. Formovanie menovej únie EMU - Delorsova správa, maastrichtské konvergentné kritéria a ich plnenie zo strany SR. Prínosy a náklady menovej integrácie v menovej únii