Medzinárodné účtovné štandardy: Aplikácia IAS. Vykazovanie aktivovaných nákladov na úvery a pôžičky podľa IAS 23 - Tumpach, Miloš, 1970-
Medzinárodné účtovné štandardy požadujú, aby sa pri prvom zaúčtovaní aktív brala do úvahy ich hodnota stanovená na základe výdavkov vynaložených na ich obstaranie. Na riešenie týchto otázok bol vydaný štandard IAS 23 - Náklady na úvery a pôžičky.