Psychologie rozhodování (historie a východiska) - Uhlář, Pavel
História ľudského rozhodovania - od antiky až po novovek. Formovanie teórie pravdepodobnosti. Vznik a rozvoj psychológie rozhodovania ako samostatnej teoreticko-výskumnej a aplikačnej oblasti. Problematika rozhodovania je v dnešnej dobe aplikačne a teoreticky sledovaná. Význam psychológie rozhodovania.