Koncepcie systému manažérstva kvality podľa STN EN ISO 9000:2001 - Mateides, Alexander
Systém manažérstva kvality je spôsob, ako organizácia riadi a kontroluje tie podnikateľské činnosti, ktoré súvisia s kvalitou. Systémy manažérstva kvality sú súčasťou systémov riadenia organizácie. Rad noriem STN EN ISO 9000 2001 odráža jeden z možných systémov manažérstva kvality. História systému noriem ISO radu 9000. Štruktúra súboru noriem STN EN ISO 9000:2001. Charakteristika a požiadavky normy STN EN ISO 9001:2001. Osem zásad manažérstva kvality. Budovanie systému manažérstva kvality podľa ISO radu 9000. Prekážky pri implementácii systémov manažérstva kvality. Integrácia systémov manažérstva kvality. Príspevok je súčasťou publikácie "Manažérstvo kvality".