Zahraničná obchodná politika SR voči tretím štátom EÚ - Rosenberg, Miloslav
Úspešnosť konkurencieschopnosti zahranično-obchodnej politiky SR, ako člena EÚ je závislá od vytvorenia stratégie priemyselnej politiky, rozvoja vedy a výskumu, proexportnej politiky, nových moderných odborov, technologických rozvojov, regionálneho rozvoja hospodárskej politiky, prílivu priamych zahraničných investícií