Prínosy a riziká medzinárodného transferu technológií - Svobodová, Valéria
Transfer technológií a inovácií ako proces, počas ktorého sa výsledky vedy a výskumu transformujú na komerčne uplatnené technológie, nové výrobky alebo iné inovácie. Transfer inovácií a technológií predstavuje časť inovačného manažmentu pri ktorom prebieha prenos hodnotných informácií medzi ekonomickými subjektami. Za najčastejšie dôvody transferu technológií od iných subjektov považujú firmy: zníženie nákladov na výskum a vývoj, prekonanie nedostatku vlastných zdrojov na výskum a vývoj, zníženie rizika inovácií, skrátenie času inovácií. Najkomplexnejšiu formu transferu inovácií predstavuje medzinárodná kooperácia