Stred Európy je nasýtený, životné poisťovne láka východ - Záborský, Ján
Súčasná situácia so životným poistením v strednej Európe - trh je nasýtený. Poisťovne sa pomaly začínajú zaujímať o východnú Európu, Rusko a Ukrajinu. Zložitá orientácia na poistných trhoch Ruska a Ukrajiny. Záujem obyvateľstva o životné poistenie v Rusku a na Ukrajine - dôvody. Záujmu investorov sa nevyhlo ani Bulharsko (pôsobenie maďarských finančných ústavov) a Rumunsko.