Příspěvek k problematice optimálního zdanění - Foltýnová, Hana
Prehľad súčasného svetového poznania v oblasti aplikácie teórie optimálneho zdanenia na environmentálnu reguláciu. Prezentácia výsledkov výskumu autorov v tejto oblasti. Teoretický rámec optimálneho environmentálneho zdanenia s dôrazom na analýzu najnovších poznatkov. Aplikácia v oblasti environmentálneho zdanenia dopravy, konkrétne vymedzenie mikroekonomického modelu a simulácie dopadov.