Nové prvky v architektuře pojistných trhů v současné globalizační éře - Ducháčková, Eva
Analýza situácie na poistných trhoch v zmenených podmienkach na začiatku 21. storočia, ktoré vyplývajú na jednej strane zo zmien na finančných trhoch a na druhej strane z výskytu a rozsahu škôd, najmä škôd katastrofického rozsahu. Regulácia poisťovníctva ako súčasť regulácie finančných trhov v rámci Európskej únie. Udalosti katastrofického rozsahu, možnosti ich riešenia prostredníctvom komerčného poistenia a inými postupmi.