Využití analýzy ABC pro řízení zásob - Kubát, Jiří
Dôležitosť analýzy ABC skladových zásob. Analýza ABC založená na Paretovej zákonitosti (pravidlo 80/20). Podklady pre analýzu ABC. Klasifikácia a kategórie skladových položiek. Ako označiť nové položky. Diferenciácia metód pre riadenie zásob. Položky kategórie A - veľmi dôležité, kategórie C - málo dôležité a kategórie B - stredne dôležité. Položky bez výdaja a pomalyobrátkové položky. Odstránenie duplicít v číslovaní položiek.