Ako robíme rozhodnutia? Osem neviditeľných pascí rozhodovania - Reháková, Helena
Robenie rozhodnutí patrí k najdôležitejším činnostiam manažéra. Nesprávne rozhodnutia dokážu poškodiť neilen biznis, ale aj selú životnú kariéru manažéra. Chyby v rozhodovacom procese. Zlyhanie rozhodnutia zapríčinené zlyhaním osoby rozhodovateľa. Chyby v ľudskom rohodovaní. Osem neviditeľných pascí rozhodovania: Príťažlivosť prvého. Príťažlivosť známeho. Potreba obhájiť minulosť. Racionalizácia. Vymedzenie problému. Prehnaná sebadôvera. Prehnaná opatrnosť. Zrada pamäti.