Koncepcia udržateľného rozvoja v ekonomickej teórii - Valach, Eugen
Druhá polovica 20. storočia je charakterizovaná globálnymi zmenami a globálnymi problémami ľudstva. Industriálny model rozvoja spoločnosti z pohľadu trvalo udržateľného rozvoja. Teoretické možnosti transformácie spoločnosti na podmienky udržateľného rozvoja a ich dôsledky. Teórie trvalo udržateľného rozvoja. Možné cesty riešenia.