Ekonomický systém samosprávneho kraja - Želinská, Marta
Od roku 2002 existuje na Slovensku druhý stupeň územnej samosprávy - regionálna samospráva. Regionálnym samosprávnym celkom je samosprávny kraj (vyšší územný celok-VÚC). Ciele regionálnej samosprávy. Vymedzenie ekonomického systému samosprávneho kraja, definovanie jeho prvkov, vnútorné a vonkajšie väzby a popis jeho prostredia. Systémové skúmanie objektov. Ekonomický systém samosprávneho kraja.