Systémy na výmenu informácií - Kristová, Ľudmila
Voľný pohyb tovaru, ktorý je v EÚ zabezpečený Jednotným európskym aktom, cieľom ktorého bolo vytvorenie jednotného trhu, teda tvorenie voľného pohybu tovarov, služieb, kapitálu a osôb v rámci hraníc Spoločenstiev prináša množstvo výhod a množstvo povinností. V stati sú popísané povinnosti vyplývajúce z nutnosti zapojiť sa do systémov na výmenu informácií o výrobkoch, ktoré by mohli ohroziť zdravie alebo bezpečnosť. Využívanie poskytnutých informácií ponúka istotu, že na trhu sa nevyskytnú nevyhovujúce výrobky, ale aj to, že výrobcovia, predajcovia a distribútori si musia uvedomiť svoju zodpovednosť pri umiestňovaní výrobkov na trh.