<The> possibilities of organic food market´s development in the Czech Republic - Živělová, Iva
Dôvody nízkej spotreby biopotravín v Česku - možno ich hľadať na strane dopytu i ponuky. Na strane ponuky je to najmä nedostatočné množstvo a štruktúra bioproduktov. Nedostatok biopotravín je riešený pomocou dovozu. Na strane dopytu obmedzuje rozvoj trhu s biopotravinami nedostatočná informovanosť spotrebiteľov a neochota spotrebiteľov zaplatiť za biopotraviny vyššiu cenu.