Vznik burzy pro zboží a cenné papíry v Praze - Hájek, Jan
Historický pohľad na vznik prvých búrz. Pokusy o zriadenie búrz v Čechách. Dynamika sociálnych skupín akcionárov "Českej tržnice" v rokoch 1856-62. Prehľad ročných vstupeniek na pražskú burzu v rokoch 1881 až 1914 - etapy vývoja. Obchody s dividendovými hodnotami na pražskej burze.