Globalizácia - novým rozmerom hospodárskej diplomacie - Baláž, Peter
Analýza procesov svetového hospodárstva a úlohy hospodárskej diplomacie. Význam hospodárskych stratégií a úloha hospodárskej politiky. Úloha jednotlivých elementov globalizácie: expanzia technicko-technologických zmien, rýchlosť inovácií, meniaca sa úloha inštitucionálneho zázemia (oslabovanie pozícií štátu). Potreba posilňovania hospodárskej diplomacie.