Vplyv daňových výhod na vývoj životného poistenia na Slovensku - Gogola, Ján, 1977-
Životné poistenie na Slovensku v roku 2005 vzrástlo o 14,2 percenta.. Možno to pripísať najmä daňovej úľave, ktorou si mohli poistení po prvýkrát znížiť daňový základ o 12 000 Sk. Iné dôvody nárastu trhu životného poistenia - rast životnej úrovne, dôchodková reforma, ktorá zvýšila povedomie ľudí o potrebe individuálneho zabezpečenia sa na dôchodok. Očakáva sa nárast životného poistenia i v nasledujúcich rokoch.