Obchodná stratégia japonských firiem na zahraničných trhoch - Hromý, Bruno
Mechanizmy a zložky ovplyvňujúce obchodnú stratégiu Japonska v medzinárodnom prostredí. Rozdiely v hospodárskej expanzii pred a po 2. svetovej vojne. Významný faktor úspešného prenikania a etablovania sa japonských producentov na zahraničných trhoch - budovanie a udržiavanie informačných sietí, prísun vynikajúcich informácií v obchodnom styku a podporný systém poskytovaných vládou. Základy tzv. japonského hospodárskeho zázraku - vysoké pracovné nasadenie, absolútna oddanosť japonského robotníka svojej práci, kvalite jej výsledku a lojálnosť voči zamestnávateľovi.