Európska diplomatická služba - Hurná, Lucia, 1978-
Výhody a nevýhody súvisiace so zavádzaním Európskej diplomatickej služby po podpísaní Zmluvy o Ústave pre Európu a menovaní ministra zahraničných vecí Európskej únie. Nevyhnutnosť vytvorenia Európskej diplomatickej akadémie, ktorá by pripravovala diplomatov na prácu v Európskej diplomatickej službe. Vymedzenie vzájomných vzťahov a kompetencií medzi Európskou diplomatickou službou, inštitúciami EÚ a diplomatickými reprezentáciami členských štátov v zahraničnej politike Európskej únie.