Európsky priemysel v medzinárodnej konkurencii - Lesáková, Dagmar, 1949-
Hodnotenie organizačnej štruktúry európskeho priemyslu. Úloha malých a veľkých podnikov, význam technológií a inovácií vo zvyšovaní konkurencieschopnosti EÚ hlavne vo vzťahu k USA. Slabiny európskeho priemyselného systému. Nedostatočná inovačná schopnosť európskeho priemyslu v porovnaní s americkým priemyslom najmä vo vojenských technológiách. Slabá pozícia informačných a komunikačných technológií prináša oslabenie celého priemyslu, služieb i fungovania verejnej správy.