Stručné porovnanie štrasburského a luxemburského mechanizmu ochrany ľudských práv - Mráz, Stanislav
Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu. Charta základných práv Európskej únie. Pristúpenie Európskych spoločenstiev k Dohovoru. Rozhodovacia prax luxemburského a štrasburského súdu. Ľudské práva v komunitárnej judikatúre. Spolupráca a komunikácia medzi Európskym súdnym dvorom a Európskym súdom pre ľudské práva